Terugkijken webinar beleidsregel Maatwerk omgevingskwaliteit

Op 28 juni 2022 heeft de provincie Noord-Brabant een webinar georganiseerd over de nieuwe regeling Maatwerk met als doel omgevingskwaliteit en de bijbehorende beleidsregel. Er was brede belangstelling voor dit webinar gelet op de circa 260 aanmeldingen en de circa 200 mensen die het live gevolgd hebben.

De beleidsregel, die op 5 juli 2022 door GS is vastgesteld, bevat uitgangspunten om de omvang te bepalen van de fysieke tegenprestatie gericht op het versterken van omgevingskwaliteit als bedoeld in artikelen 3.69 en 3.78 van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant.   

Hubert van Hout, Projectleider Beleidsregel Maatwerk voor omgevingskwaliteit, heeft de regeling  uitgebreid toegelicht met voorbeelden. Ook zijn er vragen gesteld door de kijkers via de mail, zoals wanneer  de regeling van toepassing is, welke veranderingen er zijn, welke nieuwe woningtypen mogelijk zijn, hoe de regeling in zijn werk gaat en hoe wordt omgegaan met de vereiste tegenprestatie? Veel vragen zijn al tijdens het webinar beantwoord door Hubert van Hout en deskundigen Wendy Oomes (Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor ruimte), Hermke Helsper (Projectleider Afsprakenkader Kwaliteitsverbetering landschap) en Audrey Eliazer (Adviseur omgevingskwaliteit).  

Alle vragen zijn ook in een overzicht opgenomen en schriftelijk beantwoord in het document ''vragen webinar'' hieronder. De door GS vastgestelde beleidsregel wordt gepubliceerd in het Provinciaal Blad.

Heeft u het webinar gemist of wilt u het nog eens  terugkijken? Dat kunt u HIER doen of in de bijgevoegde presentatie.

Gerelateerd

Verandering website Omgevingswetinbrabant.nl

In het nieuwe jaar richten we ons op het vernieuwen van de informatievoorziening over de Omgevingsverordening...

Invoering Omgevingswet een half jaar uitgesteld

Vrijdag 14 oktober is duidelijk geworden dat de invoeringsdatum van de Omgevingswet een half jaar verschoven wordt naar...

Terugkijken webinar beleidsregel Maatwerk omgevingskwaliteit

Op 28 juni 2022 heeft de provincie Noord-Brabant een webinar georganiseerd over de nieuwe regeling Maatwerk met als...

Webinar Beleidsregel maatwerk omgevingskwaliteit

De provincie Noord-Brabant organiseert op 28 juni een webinar over de regeling Maatwerk met als doel...