Toekomst van Brabant komt tot leven tijdens #DDW

Tijdens de Dutch Design Week 2019 stond het Brabant Living Lab op het Ketelhuisplein in het teken van de toekomst van Brabant. Het Living Landscape maakte dit jaar onderdeel uit van het Brabant Living Lab: een interactieve expositie die inspireert en uitdaagt keuzes te maken. De bezoekers van het Brabant Living Landscape oefenden invloed uit op hun toekomstige omgeving: welke geluiden mengen zij bijvoorbeeld in de soundscape van het stadscentrum? Waar gaat hun hart sneller van kloppen in de woonwijk van wensen? En welke verleidingen in het buitengebied zijn ze écht in staat om te weerstaan? Elke kleine keuze kan een groot effect krijgen op de toekomst van Brabant.

Omgevingsvisie tot leven

In het Brabant Living Lab komen de opgaven uit de Brabantse Omgevingsvisie tot leven. “In de Omgevingsvisie staat wat wij in Brabant het allerbelangrijkst vinden voor onze leefomgeving", zegt Ilse van Rijsingen, projectmedewerker Omgevingsvisie bij de provincie Noord-Brabant. "Energieneutraal wonen bijvoorbeeld, en klimaatproof worden. Die visie die hebben we niet zelf achter ons bureau bedacht, maar die hebben we samen met heel veel Brabantse inwoners, ondernemers en experts gemaakt. Het is behoorlijk ingewikkeld om mensen bij zoiets abstracts als een visie te betrekken. De DDW heeft ons daar heel goed bij geholpen. Als plek om met spontane bezoekers en met genodigden te pionieren. Ontwerpende en creatieve bronnen aan te boren, het gesprek aan te gaan en de visie te verrijken."

Bio Base Camp

Het Living Lab was dit jaar gehuisvest onder het duurzame dak van het Bio Base Camp. Dit paviljoen liet zien hoe je met ‘bouwen met bomen’ bijdraagt aan de reductie van CO2 én stikstof. Het dek is opgebouwd uit grote modulaire vloerdelen van kruislaaghout. Na de Dutch Design Week worden deze hergebruikt als vloerelementen in bijvoorbeeld nieuwe woningen.

Gerelateerd

Kom naar de Brabantse dag van de Omgevingswet!

Klaar voor de start met de Omgevingswet! 2020 is begonnen!  Over minder dan één jaar is de Omgevingswet van kracht....

Ontwerp wijziging interim omgevingsverordening ter inzage

Gedeputeerde Staten leggen een voorstel voor het wijzigen van de Interim Omgevingsverordening ter inzage voor inspraak....

Brabantse Omgevingsscan wint Aan de slag trofee

Brabantse GGD’s en Telos winnen de Aan de slag trofee van 2019 met de Brabantse Omgevingsscan (BrOS).   De 3...

Save the date!

Nog maar ruim één jaar te gaan en dan is de Omgevingswet van kracht. Een jaar waarin nog veel moet gebeuren. We hebben...