TERUGBLIK BBB SLOTBIJEENKOMST 2020

JURIDISEREN OF PARTICIPEREN BIJ OMGEVINGSBESLUITEN?

Afgelopen jaar stond het dilemma 'participeren of juridiseren?' centraal. Rondom dit dilemma organiseerde kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant (BBB vier online meet-ups met prachtige verhalen van circa 350 professionals die hun ervaringen deelden. De bijsluiter, die hier te downloaden is, is een bundeling van die ervaringen.

Terugblik 2020

In een panelgesprek met Laurens de Graaf, Ivka Orbon, Maarten Verhoeven en Lorenzo Goudsmits onder leiding van Menno van Rosmalen werd er teruggeblikt op de online meet-ups van het afgelopen jaar. Daarnaast gaf het kennisprogramma een update van de onderzoeken, interventies en projecten waar Bindend Besturen in Brabant aan werkt.

Thema 2021: Complexe omgevingsbesluitvorming

Met een column van Geert Teisman werd dit moment benut om het thema voor het komend jaar aan te kondigen. Dan vervolgt BBB de gesprekken over bindend besturen in de omgevingswet rondom het thema 'Complexe omgevingsbesluitvorming' en welke rol de omgevingsdialoog daarin speelt.

Terugkijken of lezen?

Ben je nieuwsgierig naar de opbrengst? Of lukte het niet om aan te sluiten? Kijk dan hier de bijeenkomst terug!

Klik hier voor de 5 belangrijkste inzichten uit de slotbijeenkomst.

MEEDOEN?

BBB blijft ook in 2021 een impuls geven aan kennisdeling rondom omgevingsbesluitvorming. Wil je meer weten en / of een deel uitmaken van het netwerk? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van onze activiteiten en bijeenkomsten. Heb je een vraag of wil je meer info, stuur dan een bericht naar bindendbesturen@brabant.nl.

Gerelateerd

Terugkijken webinar beleidsregel Maatwerk omgevingskwaliteit

Op 28 juni 2022 heeft de provincie Noord-Brabant een webinar georganiseerd over de nieuwe regeling Maatwerk met als...

Webinar Beleidsregel maatwerk omgevingskwaliteit

De provincie Noord-Brabant organiseert op 28 juni een webinar over de regeling Maatwerk met als doel...

30 juni BBB zomerconferentie

Bindend en Ontbindend Besturen: Omgaan met juridisering in Omgevingsbesluitvorming. Op 30 juni organiseert Bindend...

Omgevingsverordening Noord-Brabant vastgesteld

Provinciale Staten hebben de nieuwe Omgevingsverordening Noord-Brabant vastgesteld. De verordening treedt gelijktijdig...