ONLINE MEET-UP BBB #4 22 SEPTEMBER

Intervisie op omgevingsconflicten

INTERVISIE OP OMGEVINGSCONFLICTEN

Kom jij ook wel eens weerstand tegen? Keren belanghebbenden zich tegen jouw project met ruimtelijke impact? Twijfel je of het nog wel zinvol is om door te praten? Overweeg je om over te gaan op juridische stappen? Deel dan je casus met het netwerk van BBB in Online Meet-up #4!

In drie voorgaande Meet-ups bespraken we aan de hand van fictieve casussen, hoe te handelen met conflicterende belangen in omgevingsbesluitvorming. Nu de stap naar de praktijk: wat kunnen we leren van ervaringen die zijn opgedaan met omgevingsdialogen?

Feie Herkes, PhD bij Tilburg University, zal als moderator de bijeenkomst in goede banen leiden. Samen gaan we in gesprek en reflecteren we op gemaakte en te maken keuzes.

Heb je geen concrete casus, maar ben je wel benieuwd naar ervaringen van anderen? Sluit je dan aan bij intervisie op één van de volgende projecten:

  • De realisatie van burgerwindpark De Spinder, met reflectie door projectontwikkelaar John Kwaks.
  • De ontwikkeling van het NRE-terrein in Eindhoven, met reflectie door projectleider Stefanie Gijsbers.
  • Het opstellen van een omgevingsplan voor de Noordhoekring in Tilburg, met reflectie door projectleider Edwin Vermeulen.
  • De bouw van het nieuwe Bravis Ziekenhuis in Roosendaal, met reflectie door projectleider Perry van Kempen.
  • Aanpassing van kanaal Bossuit-Kortrijk(BE), met reflectie door projectmanagers Annelies Anthierens en Rik Houthaeve (Sweco).

Aanmelden

Wil je deelnemen? Meld je aan via onderstaande link:

AANMELDEN MEET-UP 22 SEPTEMBER

Je kunt zo ook je voorkeur doorgeven voor één van bovenstaande casussen of een eigen casus inbrengen. De Meet-up zal via Teams plaatsvinden. Vooraf ontvang je de link die je toegang geeft tot de Online Meet-up.

Deze Online Meet-up is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar professie ervaring heeft met conflicten bij ruimtelijke ontwikkeling. Van burger tot bestuurder.

Over Bindend Besturen in Brabant en de voorgaande Meet-ups

Het kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant, Het kennisprogramma BBB is een samenwerking tussen Tilburg University, Provincie Noord-Brabant en Pontifax. Het programma heeft de ambitie om bij te dragen aan bindend besturen en bindende besluitvorming, zodat ruimtelijke ontwikkeling zorgt voor verbinding in plaats van verwijdering tussen partijen. Samen onderzoeken we succesfactoren achter breed gedragen besluiten. Zo bouwen we aan een netwerk waarin kennis uit de praktijk gebundeld wordt.

Heb je voorgaande Meet-ups gemist en ben je benieuwd hoe deze verlopen zijn? Kijk en lees het terug via de volgende links: Meet-up #1Meet-up #2 en Meet-up #3.

 Vragen?

In november sluiten we af met een resumerende Meet-up. Heb je nog vragen? Dan kun je mailen naar bindendbesturen@brabant.nl.

We zien je graag 22 september online!

 

Gerelateerd

Concept-Omgevingsverordening

Tijdens de Tour de Brabant gaat de provincie met belanghebbenden in gesprek over de Brabantse omgevingsverordening....

Webinar gemist?

Webinar Introductie Omgevingsverordening Alle provinciale regels over de fysieke leefomgeving, staan bij elkaar in...

ONLINE MEET-UP BBB #4 22 SEPTEMBER

INTERVISIE OP OMGEVINGSCONFLICTEN Kom jij ook wel eens weerstand tegen? Keren belanghebbenden zich tegen jouw project...

Terugblik derde meet up 27 augustus

Van poldercultuur tot vrije burger Regionale programmering werklocaties: juridiseren of participeren? Onder de noemer...