Omgevingslunch op het provinciehuis: ‘Werken vanuit passie en verantwoordelijkheid’

Op donderdag 5 juli vond de eerste Omgevingslunch plaats. Collega’s gingen tijdens de lunch in gesprek over nieuwe manieren van samenwerken, binnen en buiten het provinciehuis. Ronald Kramps (gebiedsmanager Waterpoort) stelde de deelnemers de volgende vraag: ‘wat vind je écht belangrijk in je werk, en wat en wie heb je nodig om dat te bereiken?’.

Passie en verantwoordelijkheid

Na een inleiding door Rick van den Berg (programmamanager Omgevingswet), kregen de 19 aanwezigen een presentatie van Ronald Kramps. Ronald vertelde over het gebied ‘Waterpoort’ en de samenwerkingen die hier in de laatste jaren zijn ontstaan. De nieuwe manier van werken heeft Waterpoort in de afgelopen 8 jaar verder gebracht. Het leidde in dit gebied tot een hecht netwerk van mensen die weten wat ze aan elkaar hebben, en die vanuit hun eigen passie en verantwoordelijkheid werken aan de opgaven van Waterpoort. Hierna gaf hij zijn visie op hoe hij werkt ‘in de geest van’ de Omgevingswet. ‘Werken vanuit passie en verantwoordelijkheid. Hoe krijg je dat voor elkaar?’

Modus 1 en modus 2

Ronald benoemde het verschil tussen werken in ‘modus 1’ en ‘modus 2’. Modus 1 is de bekende, traditionele manier van werken. Het wordt gekenmerkt door procedures, en is gericht op ‘het beheersen van het bestaande’. Volgens Kramps is deze modus ‘het deel van het geheel waar je in je werk mee te maken hebt’. Het gaat om het kaderen van je deelgebied en het uitvoeren van de taken die daarbij horen. Alles daarbuiten valt niet onder je verantwoordelijkheid. Dit maakt processen beheersbaar, maar ook statisch.

De nieuwe Omgevingswet vraagt meer om samenwerking, het open staan voor anderen, hun belangen en om het erkennen dat je niet alles kan beheersen. En misschien soms weleens taken van anderen moet overnemen. Hier past modus 2 bij. Modus 2 zorgt ervoor dat mensen van hun ‘eilandjes’ afkomen en gezamenlijk werken aan de opgave. Maar zich tegelijkertijd kwetsbaar opstellen. ‘Je kunt niet alles weten en beheersen’, vertelt Ronald. ‘Dit is wennen’. Als iedereen dit erkent, kom je erachter dat je elkaar nodig hebt om je doelen te bereiken. Als gemeente, provincie, waterschap of andere betrokkene. Wat zijn dan je doelen? Wat vind je in je werk écht belangrijk? En wie heb je daarvoor nodig? Door zo naar je werk te kijken ontstaat passie en verantwoordelijkheid. ‘Je eigen passie vormt het startpunt en hierdoor verbetert het geheel’.

Aan de slag met passies en benodigdheden

Na de presentatie gingen de aanwezigen aan de slag met het denken en werken in modus 2. Aan de hand van vier vragen gingen zij in groepjes in gesprek.

Er werd gereflecteerd op het dagelijkse werk, aan de hand van de vragen: ‘Wat vind ik écht belangrijk?’ en ‘Wat zie ik dan gebeuren?’. Dit was voor iedereen anders en de antwoorden waren divers. Zo ook bij de volgende vragen: ‘Wie/wat heb ik daarvoor nodig’ en ‘Wat ga ik nu doen?’. In de discussies over deze vragen kwam een aantal opmerkingen meerdere keren terug:

  • Experimenteerruimte in projecten
  • Voorbeelden van geslaagde samenwerkingen
  • Minder bureaucratie en procedures
  • Bestuur en collega’s die openstaan voor een andere manier van werken
  • Meer vrijheid in projecten
  • Ruimte om elkaar beter leren kennen in projecten

Blog van Ingrid van der Burgt

Benieuwd naar de ervaring en antwoorden van een van de deelnemers? Lees dan de blog van deelnemer Ingrid van der Burgt. Ingrid van der Burgt schreef direct na lunchbijeenkomst een interessante blog. Hierin vertelt ze over haar eigen passies en wat ze nodig heeft om aan de slag te gaan in de geest van de Omgevingswet.

 

 

Gerelateerd

Provinciale Staten stellen Omgevingsvisie vast

De Brabantse Omgevingsvisie is een feit. Provinciale Staten stelden deze op vrijdag 14 december vast. De visie kwam tot...

Nieuwe manieren van kijken

Omgevingsvisie voor besluitvorming naar Provinciale Staten

Gedeputeerde Staten hebben de Brabantse Omgevingsvisie ter vaststelling voorgelegd aan Provinciale Staten. De...