Concept-Omgevingsverordening

Denk en praat mee!

Tijdens de Tour de Brabant gaat de provincie met belanghebbenden in gesprek over de Brabantse omgevingsverordening. Input voor die gesprekken is de concept-omgevingsverordening. Deze concept-verordening kunt u hier bekijken. Het is een eerste, ambtelijke versie van de nieuwe Brabantse Omgevingsverordening. Een levend document dat de komende tijd gaandeweg wordt aangepast met behulp van de inbreng uit de Tour de Brabant.

Tour de Brabant

Op woensdag 16 september organiseerde de provincie Noord-Brabant een webinar ter introductie van de nieuwe omgevingsverordening. Het webinar vormt de aftrap van de Tour de Brabant en wordt gevolgd door een reeks verdiepingssessies. Webinar gemist? Dan kunt u de video-opname van het webinar bekijken. Tijdens diverse online verdiepingssessies zoomen we in op onderdelen van de concept Omgevingsverordening. Bekijk het tourschema voor de verschillende bijeenkomsten.

Belangrijk voor gemeenten! Viewer  

Ter voorbereiding op het ontwerp van de Omgevingsverordening heeft de provincie een viewer gemaakt waarin gemeenten correcties van grenzen van stedelijk gebied kunnen aangegeven en gebieden kunnen aanduiden voor een nieuwe aanduiding: bebouwd gebied. Brabantse gemeenten hebben hierover per mail informatie ontvangen. Heeft u de informatie nog niet ontvangen? Laat het ons s.v.p. weten via omgevingswet@brabant.nl, dan sturen wij u de informatie alsnog toe.

 

 

Gerelateerd

TERUGBLIK BBB SLOTBIJEENKOMST 2020

JURIDISEREN OF PARTICIPEREN BIJ OMGEVINGSBESLUITEN? Afgelopen jaar stond het dilemma 'participeren of juridiseren?'...

TOURBLOG

In deze Tourblog houden we je op de hoogte van alle etappes van de Tour de Brabant, een serie bijeenkomsten en...

Doe mee met de Tour de Brabant!

Ben jij klaar voor de start met de Omgevingswet? De invoering van de Omgevingswet is een jaar uitgesteld tot 1...

Terugblik online Meet up BBB #4 22 september

Terugblik vierde Meet-up 22 september Intervisie op omgevingsdialogen   Onder de noemer 'Omgaan met...