Brabantse Omgevingsscan wint Aan de slag trofee

Brabantse GGD’s en Telos winnen de Aan de slag trofee van 2019 met de Brabantse Omgevingsscan (BrOS).

 

De 3 Brabantse GGD’s  en kennisinstituut Telos hebben op 18 november de prijs in ontvangst genomen. De jaarlijkse Aan de slag trofee is een onderscheiding voor projecten die bijdrage aan de doelen van de Omgevingswet.

De jaarlijkse Aan de slag trofee is een onderscheiding voor projecten die bijdragen aan de doelen van de Omgevingswet. De uitslag werd voor de helft bepaald door de stemmen van de publieke stemronde.

BrOS combineert data met beleving

Wist je dat geluidshinder van wegverkeer leidt tot 84 hartinfarcten per jaar? En dat in 95% van de woningen in Nederland de buitenlucht gezonder is dan in de woning? In de BrOS worden data over de leefomgeving met de gezondheidsbeleving van Brabanders gecombineerd. Op dit moment bevat de BrOS 12 thema's over de leefomgeving, zoals geluid, geur en verkeer. Al deze informatie is van belang voor de omgevingsvisie of het omgevingsplan. Op het dashboard kun je feitelijke informatie over een locatie combineren met de beleving van inwoners. De tool maakt het voor gemeente en provincie eenvoudiger om de gezondheid van inwoners mee te nemen in besluitvorming over de leefomgeving.

 

Meer info: Brabantste Omgevingsscan - https://www.brabantscan.nl/dashboard/omgevingsscan

Gerelateerd

Online Meet-up BBB #2, 16 juni:

Omgaan met omgevingsconflicten   Kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant verzorgt rond het thema ‘Omgaan met...

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet: 1 januari 2022

Het Rijk en de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe datum...

Terugblik eerste online Meet Up 14 mei

‘Omgaan met omgevingsconflicten: juridiseren of participeren?’ Onder deze noemer organiseerde Kennisprogramma Bindend...

Online meet-ups over Omgevingsconflicten

Kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant verzorgt rond het thema ‘Omgaan met omgevingsconflicten: juridiseren of...