Brabantse Omgevingsscan wint Aan de slag trofee

Brabantse GGD’s en Telos winnen de Aan de slag trofee van 2019 met de Brabantse Omgevingsscan (BrOS).

 

De 3 Brabantse GGD’s  en kennisinstituut Telos hebben op 18 november de prijs in ontvangst genomen. De jaarlijkse Aan de slag trofee is een onderscheiding voor projecten die bijdrage aan de doelen van de Omgevingswet.

De jaarlijkse Aan de slag trofee is een onderscheiding voor projecten die bijdragen aan de doelen van de Omgevingswet. De uitslag werd voor de helft bepaald door de stemmen van de publieke stemronde.

BrOS combineert data met beleving

Wist je dat geluidshinder van wegverkeer leidt tot 84 hartinfarcten per jaar? En dat in 95% van de woningen in Nederland de buitenlucht gezonder is dan in de woning? In de BrOS worden data over de leefomgeving met de gezondheidsbeleving van Brabanders gecombineerd. Op dit moment bevat de BrOS 12 thema's over de leefomgeving, zoals geluid, geur en verkeer. Al deze informatie is van belang voor de omgevingsvisie of het omgevingsplan. Op het dashboard kun je feitelijke informatie over een locatie combineren met de beleving van inwoners. De tool maakt het voor gemeente en provincie eenvoudiger om de gezondheid van inwoners mee te nemen in besluitvorming over de leefomgeving.

 

Meer info: Brabantste Omgevingsscan - https://www.brabantscan.nl/dashboard/omgevingsscan

Gerelateerd

Magazine terugblik #BDOW

In een bomvolle zaal met mensen, vol energie om op tijd ‘klaar voor de start’ te zijn, trapte gedeputeerde Erik van...

Programma Brabantse Dag van de Omgevingswet

Op 5 februari vindt de Brabantse Dag van de Omgevingswet plaats. Het programma bestaat naast een plenair programma uit...

Alles over de Brabantse dag van de Omgevingswet #BDOW!

Klaar voor de start met de Omgevingswet! 2020 is begonnen!  Over minder dan één jaar is de Omgevingswet van kracht....

Ontwerp wijziging interim omgevingsverordening ter inzage

Gedeputeerde Staten leggen een voorstel voor het wijzigen van de Interim Omgevingsverordening ter inzage voor inspraak....