Blog: Blij met alle zienswijzen

Peter Struijk, Projectleider Brabantse Omgevingsvisie

De ontwerp-Omgevingsvisie van de provincie Brabant ligt inmiddels een maand ter inzage en de eerste zienswijzen komen binnen. We krijgen bijval of suggesties voor aanpassingen van de ontwerp-Omgevingsvisie. Het is ongelooflijk mooi om te zien dat na een interactief proces van enkele jaren vele betrokkenen ook in de laatste fase van zich laten horen om de ontwerp-Omgevingsvisie nog net die laatste verbetering te geven, die volgens hen nodig is. Het tekent de enorme betrokkenheid rondom dit proces.

Toch: na een lange periode van relatief informeel samenwerken met alle betrokkenen in de provincie aan de Omgevingsvisie voelt deze laatste fase van inspraak toch wat formeel aan. Een zienswijze indienen is iets heel anders dan meepraten op een van de etappes van de Tour de Brabant of in gesprek gaan aan het Rad van Participatie. Toch ben ik heel blij dat dat mensen niet weerhoudt om te laten weten wat ze van het ontwerp vinden. Zeker, we vinden zelf dat we een mooi product hebben gemaakt, op basis van de gesprekken van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd hebben we de wijsheid niet in pacht. Juist daarom zijn we blij met iedere suggestie die kan leiden tot verbetering.

Onze deur staat ook in deze fase dus nog wagenwijd open, al is het via de formele route van de zienswijzen. Dus als je het ontwerp van de Omgevingsvisie hebt gelezen en nog vindt dat iets beter kan, laat het ons uiterlijk 30 juni weten. De Omgevingsvisie wordt er alleen maar beter van, en dat is in het belang van iedere Brabander!

Gerelateerd

Training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’

Training 'Samenwerken met de Omgevingswet' is vernieuwd en je kunt je weer aanmelden ! De Omgevingswet komt eraan! We...

Wind(middel) als bindmiddel: een uitdaging voor gezaghebbend beleid

Het Kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant onderzoekt, maar haalt ook verhalen op van initiatieven uit Brabant....

Lancering kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant

Het Kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant is op 9 januari in de LocHal in Tilburg gelanceerd. In dit...