Blog: Blij met alle zienswijzen

Peter Struijk, Projectleider Brabantse Omgevingsvisie

De ontwerp-Omgevingsvisie van de provincie Brabant ligt inmiddels een maand ter inzage en de eerste zienswijzen komen binnen. We krijgen bijval of suggesties voor aanpassingen van de ontwerp-Omgevingsvisie. Het is ongelooflijk mooi om te zien dat na een interactief proces van enkele jaren vele betrokkenen ook in de laatste fase van zich laten horen om de ontwerp-Omgevingsvisie nog net die laatste verbetering te geven, die volgens hen nodig is. Het tekent de enorme betrokkenheid rondom dit proces.

Toch: na een lange periode van relatief informeel samenwerken met alle betrokkenen in de provincie aan de Omgevingsvisie voelt deze laatste fase van inspraak toch wat formeel aan. Een zienswijze indienen is iets heel anders dan meepraten op een van de etappes van de Tour de Brabant of in gesprek gaan aan het Rad van Participatie. Toch ben ik heel blij dat dat mensen niet weerhoudt om te laten weten wat ze van het ontwerp vinden. Zeker, we vinden zelf dat we een mooi product hebben gemaakt, op basis van de gesprekken van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd hebben we de wijsheid niet in pacht. Juist daarom zijn we blij met iedere suggestie die kan leiden tot verbetering.

Onze deur staat ook in deze fase dus nog wagenwijd open, al is het via de formele route van de zienswijzen. Dus als je het ontwerp van de Omgevingsvisie hebt gelezen en nog vindt dat iets beter kan, laat het ons uiterlijk 30 juni weten. De Omgevingsvisie wordt er alleen maar beter van, en dat is in het belang van iedere Brabander!

Gerelateerd

Magazine terugblik #BDOW

In een bomvolle zaal met mensen, vol energie om op tijd ‘klaar voor de start’ te zijn, trapte gedeputeerde Erik van...

Programma Brabantse Dag van de Omgevingswet

Op 5 februari vindt de Brabantse Dag van de Omgevingswet plaats. Het programma bestaat naast een plenair programma uit...

Alles over de Brabantse dag van de Omgevingswet #BDOW!

Klaar voor de start met de Omgevingswet! 2020 is begonnen!  Over minder dan één jaar is de Omgevingswet van kracht....

Ontwerp wijziging interim omgevingsverordening ter inzage

Gedeputeerde Staten leggen een voorstel voor het wijzigen van de Interim Omgevingsverordening ter inzage voor inspraak....