30 juni BBB zomerconferentie

Bindend en Ontbindend Besturen: Omgaan met juridisering in Omgevingsbesluitvorming.

Op 30 juni organiseert Bindend Besturen in Brabant een zomerconferentie in Tilburg (Tilburg University - Cobbenhagen gebouw). Het thema van de dag is omgaan met juridisering in omgevingsbesluitvorming.

 

In omgevingsbesluitvorming maken burgers, beleidsmakers en initiatiefnemers vaak de gang naar de rechter om plannen te blokkeren. Deze juridisering gaat vast en zeker niet verdwijnen door de invoering van de Omgevingswet, dus is het belangrijk om goed met juridisering om te gaan. 

 

Wanneer spreek je van goede of slechte juridisering? Hoe kan bindend besturen van omgevingsbesluitvorming beter gebruik maken van juridisering? Het is de hoogste tijd om de balans op te maken van drie jaar onderzoek en ervaringsuitwisseling in het kader van ons kennisprogramma, en om samen met u te werken aan bindend omgevingsbestuur.

 

Meld u hier aan voor de zomerconferentie

 

De zomerconferentie zal geopend worden met een boekpresentatie* van het boek ‘Ontbindend en Bindend Besturen van de Omgeving: Juridisering in de Praktijk van Omgevingsbesluitvorming’. Dit boek laat aan de hand van drie jaar BBB onderzoek zien hoe juridisering als handelingsstrategie zijn plek verdient in het omgevingsbestuur.

 

Naast de boekpresentatie, is er een divers aanbod aan workshops en ter afsluiting van het event zal er een borrel plaatsvinden. Het volledige programma is te vinden op de website

 

*Als u op 30 juni de zomerconferentie van Bindend Besturen in Brabant bezoekt, ontvangt u bij vertrek een exemplaar van het boek.

Gerelateerd

Verandering website Omgevingswetinbrabant.nl

In het nieuwe jaar richten we ons op het vernieuwen van de informatievoorziening over de Omgevingsverordening...

Invoering Omgevingswet een half jaar uitgesteld

Vrijdag 14 oktober is duidelijk geworden dat de invoeringsdatum van de Omgevingswet een half jaar verschoven wordt naar...

Terugkijken webinar beleidsregel Maatwerk omgevingskwaliteit

Op 28 juni 2022 heeft de provincie Noord-Brabant een webinar georganiseerd over de nieuwe regeling Maatwerk met als...

Webinar Beleidsregel maatwerk omgevingskwaliteit

De provincie Noord-Brabant organiseert op 28 juni een webinar over de regeling Maatwerk met als doel...